forex trading logo

Как да отслабна

Реклама

Отслабване с кайсии
dieta s kaisii za otslabvaneЕдин от най-сладките плодове зреещ по нашите ширини това е кайсията. Консумацията на този жълто-оранжав плод започва от средата на юни до края на август, когато и зрее по родните овощни градини. Този плод освен много вкусен е и много ценен и в диетите за отслабване.

Кайсии и ползи от тях

Кайсиите са ценен източник на витамини особено на витамин А и Ц. В 100 грама плод от кайсии се съдържат над 60% от дневната препоръчителна доза витамин А. А както може би знаете този витамин е изключително ценен за кожата, спомага да имаме по-хубав и здравословен тен, той е ценен както за здравето на очите, така и за очните нерви. Витамин C също е важен, той подобрява имунната защита на организма, бори се успешно със свободните радикали, поради което се смята, че спомага в превенцията на различни видове рак.

Консумацията на кайсии спомага за защита от развитието на рак на гърдата и рак на кожата твърдят някои родни сайтове. Така, че през летните месеци ви препоръчваме да си похапвате смело от този сладък плод. А ако искате да постигнете отслабване с 2 до 3 килограма  ви препоръчваме да приложите и специална диета с кайсии.

Диета за отслабване с кайсии

За целите на тази диета за отслабване, най-подходящи са добре узрелите кайсии. Предполагам, че лесно ще ги разпознаете те имат много силен оранжев до леко червеникав цвят, също така стоят леко воднисти на външен вид.

Примерно дневно меню:
Закуска: Нектар от кайсии за да си го приготвите е добре да обелите кайсиите и да ги разбиете в блендер. Не добавяйте никаква допълнителна захар! Изпийте 250 мл. нектар за закуска. Ако усещате силен глад може да изядете и едно сурово яйце.

Обяд: Обяда на тази диета е добре да бъде поне 4 часа след закуската. Той се състои от 75гр. плодово мюсли (30% съдържание на плод). Към мюслито добавете още 10 гр. сушени кайсии, а ако нямате налични може и една средно голяма прясна кайсия. За да омекни мюслито използвайте 200 гр. кисело мляко 0,1% масленост.

Следобедна закуска: Домашно приготвено плодово кисело мляко. За целта в една купичка нарежете 2-3 кайсии (тук е добре да използвате по зеленикави кайсии ) добавете една кофичка кисело мляко и разбъркайте добре. Ако искате още по добър ефект може да разбъркате с миксер. Така киселото мляко ще придобие страхотен и свеж вкус.

Вечеря: За вечеря консумирайте обилно количество свежа салата от домати и краставици. Не добавяйте сирене или олио. Насладете се на вкусните зеленчуци. Добре е вечерята на тази диета за отслабване да бъде около 20:00. След това е добре да не се консумира нищо повече, но ако все пак усетите силен глад може да изядете една кайсия.

Имайте предвид, че тази диета е бедна на мазнини и белтъци. Не се препоръчва продължителното и прилагане. Ако искате да отслабнете с 2 килограма за около 3 дена това е диетата за вас. Продължителния недостиг на белтъци може да доведе до козметични проблеми на косата, кожата и ноктите. Дългия недостиг  на незаменими аминокиселини може да доведе и до по-тежки заболявания. Поради тази причина ние в и препоръчваме да спазвате посочената диета с кайсии само 3 дена, а след това да консумирате в умерени количества разнообразна храна.

Диета за отслабване с кайсии

 

РЕКЛАМА

Секция за жени

отслабване с лепенки

Сайт за екология
Здраве
Сайт за жени


Диети и Съвети

Последно ново

Още по темата


Отслабване