forex trading logo

Как да отслабна

Реклама

Канела - вкусна и полезна
Здравословни храни

канела

Канела в днешно време има в почти всяко едно домакинство. Най-честата форма под която я съхраняваме това е канела на прах. В оригиналния си вид, в родината си канелата има корено различен вид. Бих казала, че не само видът, но и вкусът и аромата на канела са различни от тези, които са познати в България. Малко хора знаят, че канела това е дърво. А подправката канела се прави от кората на това дърво. Канелената кора се суши, след това навива на руло. Така оформената канела се нарича канелена пръчка. В България канела на под формата на пръчка почти не може да се намери, но ако намерите ви препоръчваме да си купите от нея, а не тази на прах.


 

Канела любопитно и интересно

В днешно време са познати над 100 сорта канела. От стоте известни сорта канела само 2 са добили широка популярност най-вече заради неповторимия си аромат това са Цейлонската канела и Китайската канела. Между двата сорта много по-известен, по-скъп и ценен от специалистите е цейлонския. Този вид канела се нарича още истинска канела.

Канелата като подправка се използва още от времето на старите египтяни. Освен като добавка към виното канелата се е използвала в Египет и за балсамиране. В по-късен етап за подправката канела се споменава и в свещената книга за християните Библията. През втората Световна война Канелата става любима подправка на Хитлер, но тогава и цената и става почти равна на цената на златото.

Днес подправката канела е широко разпространена в целия свят и е достъпна за почти всеки един човек. Ако си купувате канела в България ви препоръчваме да огледате родината и. Имайте в предвид, че истинската канела (Цейлонската канела) произхожда от Шри Ланка,  Мадагаскар, Бразилия, докато Китайската канела се произвежда в страни като Китай, Виетнам и Индонезия.

Ако сте ценители на истинския вкус може да закупите канела от специализираните магазин за чай. Ще усетите огромната разлика между канелата продавана в големите търговки вериги и в малките чаени къщи.

Канела и нейната ценност

Популярността на канелата и в днешно време се пази преди всичко от нейните кулинарни качества. Никой не може да отрече неповторимия и вкус към млякото с ориз. Малко хора знаят, че канелата въпреки, че е сладка подправка тя широко се използва и при тестени изделия, обикновено тя се поставя в малки количества за да подслади ястието. Определено ефекта е неповторим.

Канелата се поставя във виното. Тук трябва да споделим, че този вкус който получава виното определено е различен и може да не се понрави на много от вас. Лично на мен не ми хареса, но всеки има определени вкусови качества, но така или иначе канела се използва и като добавка към различни вина.

Комбинацията мед и канела е широко известна в почти цял свят. Тези две храни освен, че засилват защитните функции на организма те му помагат и да се пребори по един здравословен начин за сваляне на килограми.

И докато сме още на тема отслабване нека да споделим с нашите читателки, които са по-закръглени и пухкави, че към някои диети за отслабване умишлено диетолозите добавят сутрин на гладно една чаша чай от канела. Той помага за по-бързото преборване на килограмите като подобрява функцията на чревния тракт.

При жени с болезнен менструален месечен цикъл, консумацията на канела в суров вид може да облекчи болките. Имайте предвид обаче, че голямото количество канела може да доведе до спиране на цикъла!

Канела

 

РЕКЛАМА

Секция за жени

отслабване с лепенки

Сайт за екология
Здраве
Сайт за жени


Диети и Съвети

Последно ново

Още по темата


Отслабване