forex trading logo

Как да отслабна

Реклама

Храни източник на желязо
Здравословни храни
храни богати на желязоЖелязото е важен елемент за човешкото здраве, намаляването на съдържанието в кръвта води до заболяването желязодефицитна анемия. Причината за възникването на това забелязване е че при ниско съдържание на желязото в хемоглобина в резултат на това количеството кислород пренасян с кръвта се намаля, а това от своя страна води до ефекта на доминото и повлияване на всички останали системи на организма.

Източници на желязо

Човек си набавя желязо от два източника. Единия е чрез водата, но съдържанието на железни йони във водата е много малко и може дори да се игнорира. Основният източник на желязо за организма това е храната. Ежедневно ние приемаме заедно със въглехидратите, мазнините и протеините и други хранителни вещества като желязо, магнезий, цинк и пр., които са нужни за нормалното функциониране на организма. Поради тази причина някои строги диети изключващи приема на желязо могат да доведат до образуването на анемия. За да се предпазим от анемия най-важното е да се консумира разнообразна храна.

Храни богати на желязо

Месото като източник на желязо

Сред храните с богато съдържание на желязо е месото. Най-добре е да се консумира червено месо - свинско, телешко и по-малко в пилешкото. Високо съдържание на желязо има и месото от риба особено в океанските. Препоръчително е поне 2 пъти в седмицата да се яде месо от риба. Освен, че съдържа желязо, месото от риба съдържа цени омега мазнини освен това месото от риба е едно от най-ценените в средите на диетолозите за гарантирането на красива фигура без лишения и глад.

Спанака като източник на желязо

Широко известен факт е че голямо количество желязо се съдържа в пролетните тревисти храни каквато е и спанака. При хора болни от анемия задължително през пролетните месеци трябва да консумират от тази тревиста храна. Консумацията и може да става под различни форми, спанак с ориз, зелена салата със спанак и пр.

Коприва ценен източник на желязо

Друг тревист хранителен продукт широко ценен от лекари и народни лечители това е копривата. Много хора се чумерят и не искат да я ядат, а други дори не познават нейните свойства. Но копривата е много богата на желязо, тя може да се консумира в прясно състояние или да се изсуши и да се използва за приготвянето на чай. Копривата се използва и като козметичен продукт. Редица маски за коса и лице било то домашни или от магазина използват коприва като съставка.

Храни източник на желязо

 

РЕКЛАМА

Секция за жени

отслабване с лепенки

Сайт за екология
Здраве
Сайт за жени


Диети и Съвети

Последно ново


Отслабване