forex trading logo

Как да отслабна

Реклама

Диета при целулит
Диета - Диети за красота
целулит-диетаЦелулита дълго време беше смятан за женско заболяване, през последните години това твърдение за целулита беше отхвърлено и е доказано мъжете също могат да имат целулит, но при мъжете целулит се образувана много по-рядко. Причините за поява на целулит са много разнообрази. Една от водещите причини за поява на целулит са хормоните.

Хормоните играят доминираща роля. Като най-важния и най-първия причинител на целулит при жените това е хормона естроген. По-второстепенни хормони участващи във формирането на целулит това са хормоните инсулин, адреналин, тироидните хормони и др.
Много от жените имат т.нар. Предразполагащ фактор за образуване на целулит.

Доказано е че има генетични фактори скрити в ДНК на всяка жена, които са отговорни за по силното формиране на целулит при едни жени или по-слабото при други. Към факторите предразполагащи към целулит се включват още фактори като: раса, възраст, наличие на подкожни мазнини и пр.

Ако имате склонност към натрупване на подкожни мазнини, това означава, че задължително трябва да спазвате определена диета с помощта на която да намалите вероятността за поява на целулит на нови места, както и да се опитате да премахнете наличния вече целулит. Имайте в предвид, че борбата с целулита е много трудна и продължителна. Освен диета при целулит се препоръчва да се посещава поне веднъж масажист, който прави анти-целулитен масаж.

Диета при целулит

Основно под диета трябва да разбирате хранителен режим. Нужно е да избягвате консумацията на сладки изделия - шоколад, бонбони, кроасани. Избягвайте консумацията на чипсове. Изключете от храната си тестени изделия като - баница, милинки, хамбургери, дюнери и други.

Нужно е да ограничите и някои питиета особено газираните, които доказано не само, че спомагат за образуването на целулит, но помагат и за бързото качване на килограми. Това е недопустимо за жените.

Увелечете консумацията на качествено месо - пилешко месо (филе или поне бутчета), риба, консумирайте пресни плодове и зеленчуци. През пролетните месеци хапвайте спанак и коприва те са богат източник на желязо. Пийте много минерална вода (сменяйте видовете минерална вода периодично).

Целулит

 

РЕКЛАМА

Секция за жени

отслабване с лепенки

Сайт за екология
Здраве
Сайт за жени


Диети и Съвети

Последно ново

Още по темата


Отслабване