forex trading logo

Как да отслабна

Реклама

Спанак полезен и вкусен
Здравословни храни
полезни храниСпанак полезен и вкусен
В началото на пролетта спанака е един чудесен продукт, който може да се хапва от малки и големи. Този тревист хранителен продукт е не само вкусен, но и много полезен за здравето. Доказано е че ако всяка пролет седмично изяждаме по 65гр. спанак зрението ни ще остане бистро до дълбоки старини. И това не е измислен факт или бабини дивотии учените установяват, че това свойство на спанака се дължи поради съдържанието на лутеин.

Включванeто на спанак във вашата пролетна диета е задължително. Всички сме чували и сме изпитвали т.нар. пролетна умора. Консумацията на сок от спанак помага успешно да се преборим и с нея, Прясно изцедения сок от спанак може да не е вкусен, но е много полезен освен, че съдържа веществото лутеин за което споменахме, сока от спанак ще ви зареди с енергия. Друго много важно свойство на спанака е това, че пречиства организма. През зимните месеци се консумира главно месо и варива. Те от своя страна са тежки храни за организма и в резултат на това се повишава съдържанието на токсини. Пиенето на една чаша спанак дневно ще облекчи функцията на черния ви дроб и ще ви накара да се чувствате по-щастливи.

Сока от спанак обаче има и други ползи за здравето на организма освен, че пречиства и зарежда организма с енергия. Сока от спанак има успокояващо действие. Ако имате проблем с кървящи венци ви препоръчваме да си нажабурите устата с сок от спанак. Гаргарата със сок от спанак пък помага при възпалени сливици.

Включването на спанака в пролетната диета е много полезно за хората, които имат анемия. Причината за това е че в спанака както и в повечето пролетни зеленчуци се съдържа голямо количество желязо.

Спанака в народната медицина

В книгите по народна медицина спанака се посочва като растение, което може да бъде използвано за успокояване на кожни наранявания. При охлузвания или изгаряния паста от прясно стрит спанак помага за бързото възстановяване на кожата. Ухапвания или ужилвания от насекоми също се третират със спанак като се втрива листото на ужиленото/ухапаното място.

Козметика от спанак

Спанака намира приложение и в домашния салон за красота. От него може да се направи чудесна маска за лице. Добре се стриват листа от спанак, добавя се сока на един лимон и малко кисело мляко. Маската се нанася върху предварително почистено лице. Престоява се с нея около 10 минути след това с хладка вода отново се измива лицето. Тази маска за лице помага при проблемна кожа, акне и петна по лицето.

Като цяло силно се препоръчва консумацията на спанак през пролетните месец. Добре е минимум веднъж спанака да присъства във вашата диета.

Спанак

 

РЕКЛАМА

Секция за жени

отслабване с лепенки

Сайт за екология
Здраве
Сайт за жени


Диети и Съвети

Последно ново


Отслабване