forex trading logo

Как да отслабна

Реклама

Захар враг №1 на хората
Здравословни храни

zaharЗахарта е един от легалните наркотици обичани от малки и големи. В миналото кристалната захар е била луксозна стока достъпна само за най-богатите в днешно време достъпа до захар е широко достъпна. С широкото и приложение започва да се говори и за опасността от нея.


Захарта е един от най-бързите източници на енергия за организма. Повишената кръвна захар, кара организма да отдели по-голямо количество от хормона инсулин, който я абсорбира и трансформира в енергия. Повечето от вас ще си кажат, какво лошо има в това.

Повишените нива на кръвната захар и инсулина са една от основните предпоставки за развитие на диабет от тип 2. Но диабета не е единственото заболяване което се наблюдава в резултат на прекомерен прием на захар.

Друго сериозно заболяване сочено като заболяването на 21 век това е наднормено тегло. Днес всеки трети човек на планетата е с наднормено тегло. Повишеното тегло не е само визуален проблем, натрупаните мазнини водят до запушване на кръвоносните съдове, висок холестерол, проблеми със сърцето и хипертония.  Една от най-добрите профилактики в това отношение е спазването на специални диети.

Захарта е отговорна и за появата на кариеси. Честото разваляне на зъби както и потъмняването им е в резултат на употребата на голямо количество захари или енергийни напитки.

При много от децата прекомерното количество захар води до хиперактивност и проблем в съня.

Храни богати на захар

Едни от храните които съдържат най-голямо количество захар това са газираните напитки и плодовите сокове в картонени опаковки. Добре е да обърнете и специално внимание на захарта, която използвате с кафето. Имайте в предвид, че в много от тестените закуски се съдържат и захар, захар се съдържа и в различни видове дресинг за салати и не на последно място изключително богати на захари са всички сладки изделия – шоколади, бонбони, кроасани, вафли и прочие.

Захар

 

РЕКЛАМА

Секция за жени

отслабване с лепенки

Сайт за екология
Здраве
Сайт за жени


Диети и Съвети

Последно ново


Отслабване