forex trading logo

Как да отслабна

Реклама

Плиометриката упражнения за сила
pliometrikaПлиометриката упражнения за сила
Плиометриката е малко позната дисциплина в България. Тя е разработена през 70-те години на миналия век от лекари в германия. Основна цел на Плиометриката е да увеличи мускулната сила. Първоначално тези упражнения са предназначени да доразвият мускулната сила на олимпийските състезатели от отбора на германия. Плиометриката е толкова ефективна, че бързо напуска границите на олимпийския отбор и спечелва сърцата на масовия потребител, без значение от години, пол и възраст.

Плиометрика представлява динамично съчетание от бокс, тенис, ски и волейбол. Едно от нещата в тази дисциплина, които най-много ми харесват е че този спорт може да се практикува и на открито.

Един от недостатъците на Плиометриката е че се практикува само с инструктор и не може сами в домашни условия да го тренирате. Причината за това е високия риск от контузии и растежния. Поради тази причина, ако сте решили да се заминавате с Плиометриката най-добре е да намерите добър треньор.

Колко често се правят тренировки
Една от характерните особености на Плиометриката е че интервала между две последователни плиомтерични тренировки трябва да е най-малко 48 часа, защото в противен случай може изключително силно да натоварите ставите на долните и горните крайници. В основата на плиометричните упражнения са бързи и резки движения с рязка промяна на посоката, така се постига максимално натоварване на ставите и мускулите.

Много от дамите, които се занимават с Плиометрика твърдят, че това е най-добрия спорт с ефективни упражнения за отслабване.

Плиометрика

 

РЕКЛАМА

Секция за жени

отслабване с лепенки

Сайт за екология
Здраве
Сайт за жени


Диети и Съвети

Последно ново


Отслабване